Οπτικοακουστικά τεκμήρια

Παρακολουθείστε ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν ως θέμα τη ζωή και το έργο του Ι. Καποδίστρια. Περιλαμβάνονται επίσης σχολικές παραγωγές, καθώς και συλλογή σύντομων ταινιών που πραγματοποίησε ειδικά το ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ με θέμα την πρόσληψη της μορφής και του έργου του Καποδίστρια από σύγχρονους μελετητές του έργου του.

 
 

"Μηχανή του Χρόνου" - Ο Ιωάννης Καποδίστριας (Α΄ μέρος)

Η “Μηχανή του Χρόνου” αφιερώνει στην προσωπικότητα και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια δύο εκπομπές. Οι εκπομπές παρουσιάστηκαν στην Νέα Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ). Η πρώτη εκπομπή παρουσιάζει τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον άνθρωπο, τον διπλωμάτη.

Για το έργο και τη μορφή του Καποδίστρια μιλούν οι πανεπιστημιακοί Γιώργος Κοντογιώργης, Λένα Διβάνη, Χριστίνα Κουλούρη, Αρετή Φεργάδη-Τούντα, π. Γεώργιος Μεταλληνός, Χαράλαμπος Μπαμπούνης, ο Πρόεδρος εταιρείας μελέτης έργου Ιωάννη Καποδίστρια Ανδρέας Κούκος, ο προϊστάμενος των ΓΑΚ Αργολίδας Δημήτρης Γεωργόπουλος, οι ιστορικοί: Χρήστος Πιτερός, Βασίλης Σπανός, Χαράλαμπος Μηνάογλου, ο πρόεδρος του πνευματικού ιδρύματος «Ιωάννης Καποδίστριας» Κωνσταντίνος Χελιώτης, ο ταξίαρχος πολεμικής αεροπορίας ε.α. Δημήτρης Κοκκινάκης και ο απόγονος της οικογένειας Μαυρομιχάλη, Γιώργης Μαυρομιχάλης.

Είδος: Ντοκιμαντέρ
Συλλογή: Οπτικοακουστικά τεκμήρια
Χρονολόγηση: 2012-2013
Παραγωγός/Δημιουργός: Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης ΕΡΤ ΑΕ, Χρίστος Βασιλόπουλος, δημοσιογράφος
Link: www.youtube.com
Λέξεις-κλειδιά: Καποδίστριας Ιωάννης, Τηλεοπτική εκπομπή, Ντοκιμαντέρ