Οπτικοακουστικά τεκμήρια

Παρακολουθείστε ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν ως θέμα τη ζωή και το έργο του Ι. Καποδίστρια. Περιλαμβάνονται επίσης σχολικές παραγωγές, καθώς και συλλογή σύντομων ταινιών που πραγματοποίησε ειδικά το ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ με θέμα την πρόσληψη της μορφής και του έργου του Καποδίστρια από σύγχρονους μελετητές του έργου του.

 
 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ - Γεγονότα δεκαετίας 1970

Χρονικό από την προετοιμασία των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του «Έτους Καποδίστρια». Το χρονικό προβλήθηκε το Σάββατο, 22 Μαίου 1976 και καταγράφει την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τσάτσο, στην Κέρκυρα όπου προεδρεύει σε σύσκεψη για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων του «Έτους Καποδίστρια», για τα  200 χρόνια από τη γέννηση του πρώτου Κυβερνήτη. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος και ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Κερκυραϊκών Σπουδών κ. Δαφνής και ο απόγονος του Κυβερνήτη, κ. Βιάρος Καποδίστριας. Στο χρονικό παρουσιάζονται ακόμα σκηνές από την δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας, κ. Σπύρου Ραθ, στο ξενοδοχείο «Corfu Palace», προς τιμή του Προέδρου, κ. Κωνσταντίνου Τσάτσου, και της συζύγου του. "

Είδος: Χρονικό
Συλλογή: Οπτικοακουστικά τεκμήρια
Χρονολόγηση: 1976
Θέση: Ιστορικό Αρχείο ΕΡΤ
Παραγωγός/Δημιουργός: ΕΡΤ ΑΕ
Link: www.hprt-archives.gr
Λέξεις-κλειδιά: Καποδίστριας Ιωάννης, Τσάτσος Κωνσταντίνος, Καποδίστριας Βιάρος, Δαφνής Κ., Ραθ Σπύρος,, Καποδίστρια Έτος,, Κέρκυρα, Corfu Palace