Οπτικοακουστικά τεκμήρια

Παρακολουθείστε ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν ως θέμα τη ζωή και το έργο του Ι. Καποδίστρια. Περιλαμβάνονται επίσης σχολικές παραγωγές, καθώς και συλλογή σύντομων ταινιών που πραγματοποίησε ειδικά το ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ με θέμα την πρόσληψη της μορφής και του έργου του Καποδίστρια από σύγχρονους μελετητές του έργου του.

 
 

"Εκπομπές που αγάπησα - Ιωάννης Καποδίστριας"

Στη σειρά «Εκπομπές που αγάπησα,» ο δημοσιογράφος Φρέντυ Γερμανός παρουσιάζει μια ανθολογία από τις εκπομπές του μετά από πορεία 25 χρόνων στην ελληνική τηλεόραση.

Στο επεισόδιο αυτό, που παρουσιάστηκε με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, επικεντρώνεται στην ημέρα της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια, 27-9-1831, στο Ναύπλιο. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής περιγράφονται τα συμβάντα της ημέρας, τα ιδεολογικά κίνητρα της δολοφονίας, το έργο, η κριτική και ο απόηχος της δράσης του Α’ Κυβερνήτη. Στην εκπομπή εμφανίζονται ο κ. Βιάρος Καποδίστριας, απόγονος του Κυβερνήτη, ο κ. Γερμανός Μαυρομιχάλης, απόγονος των Μαυρομιχαλαίων, και ο κ. Δημήτριος Σούτσος, απόγονος του ποιητή Αλέξανδρου Σούτσου, μεταξύ άλλων.

Είδος: Ντοκιμαντέρ
Συλλογή: Οπτικοακουστικά τεκμήρια
Χρονολόγηση: 1994
Παραγωγός/Δημιουργός: Παραγωγή της ΕΡΤ ΑΕ, Φρέντυ Γερμανός, δημοσιογράφος
Link: www.hprt-archives.gr
Λέξεις-κλειδιά: Καποδίστριας Ιωάννης, Γερμανός Φρέντυ, Καποδίστριας Βιάρος, Μαυρομιχάλης Γερμανός, Σούτσος Δημήτριος , Δολοφονία Ιωάννη Καποδίστρια, Ναύπλιο