Οπτικοακουστικά τεκμήρια

Παρακολουθείστε ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν ως θέμα τη ζωή και το έργο του Ι. Καποδίστρια. Περιλαμβάνονται επίσης σχολικές παραγωγές, καθώς και συλλογή σύντομων ταινιών που πραγματοποίησε ειδικά το ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ με θέμα την πρόσληψη της μορφής και του έργου του Καποδίστρια από σύγχρονους μελετητές του έργου του.

 
 

Μια σύγχρονη ματιά στο έργο του Ι. Καποδίστρια: Η μουσειολόγος Μάρλεν Μούλιου

Η σειρά "Μια σύγχρονη ματιά στο έργο του Ι. Καποδίστρια" αποτελεί παραγωγή του ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ. Πρόκειται για σύντομες ταινίες, στις οποίες σύγχρονοι άνθρωποι, οι οποίοι προσέγγισαν επαγγελματικά την προσωπικότητα του Καποδίστρια ή επηρεάστηκαν από την κληρονομιά του, καταθέτουν στην κάμερα την προσωπική ματιά τους για τη μορφή, το έργο και την κληρονομιά του Ιωάννη Καποδίστρια.

Στο επεισόδιο αυτό, παρουσιάζεται η μουσειολόγος Μάρλεν Μούλιου, λέκτορας Μουσειολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία ανέλαβε το νέο μουσειολογικό σχεδιασμό του Μουσείου Καποδίστρια στην Κέρκυρα (2014-2015). Η Μ. Μούλιου αναφέρεται στην πρόκληση της "συνομιλίας" με μια προσωπικότητα τόσο φορτισμένη όσο ο πρώτος Κυβερνήτης και αναλύει το εγχείρημα του σχεδιασμού ενός μικρού επαρχιακού μουσείου που βασίζεται σε μια ιστορική προσωπικότητα.

Είδος: Ντοκιμαντέρ
Συλλογή: Οπτικοακουστικά τεκμήρια
Χρονολόγηση: 2014
Θέση: Ψηφιακό Αρχείο Ι. Καποδίστρια
Παραγωγός/Δημιουργός: Αλέξανδρος Παπαθανασόπουλος, κινηματογραφιστής, Ψηφιακό Αρχείο Ι. Καποδίστρια, παραγωγή
Link: www.youtube.com
Λέξεις-κλειδιά: Καποδίστριας Ιωάννης, Μούλιου Μάρλεν, Μουσείο Καποδίστρια, Κέρκυρα (Κουκουρίτσα)