Οπτικοακουστικά τεκμήρια

Παρακολουθείστε ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν ως θέμα τη ζωή και το έργο του Ι. Καποδίστρια. Περιλαμβάνονται επίσης σχολικές παραγωγές, καθώς και συλλογή σύντομων ταινιών που πραγματοποίησε ειδικά το ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ με θέμα την πρόσληψη της μορφής και του έργου του Καποδίστρια από σύγχρονους μελετητές του έργου του.

 
 

Μια σύγχρονη ματιά στο έργο του Ι. Καποδίστρια: Ο ιστορικός Χρήστος Λούκος

Η σειρά "Μια σύγχρονη ματιά στο έργο του Ι. Καποδίστρια" αποτελεί παραγωγή του ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ. Πρόκειται για σύντομες ταινίες, στις οποίες σύγχρονοι άνθρωποι, οι οποίοι προσέγγισαν επαγγελματικά την προσωπικότητα του Καποδίστρια ή επηρεάστηκαν από την κληρονομιά του, καταθέτουν στην κάμερα την προσωπική ματιά τους για τη μορφή, το έργο και την κληρονομιά του Ιωάννη Καποδίστρια.

Στο επεισόδιο αυτό, παρουσιάζεται ο ιστορικός Χρήστος Λούκος, ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και μελετητής της καποδιστριακής περιόδου. Ο Χρ. Λούκος αναφέρεται στην εμπειρία της μελέτης του Αρχείου Καποδίστρια, το οποίο ερεύνησε λεπτομερώς και παρουσιάζεται στο ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ. Αναφέρεται επίσης στις χρήσεις της Ιστορίας παρουσιάζοντας την προσωπική του εμπλοκή με τις καποδιστριακές σπουδές.

Είδος: Ντοκιμαντέρ
Συλλογή: Οπτικοακουστικά τεκμήρια
Χρονολόγηση: 2014
Θέση: Ψηφιακό Αρχείο Ι. Καποδίστρια
Παραγωγός/Δημιουργός: Αλέξανδρος Παπαθανασόπουλος, κινηματογραφιστής, Ψηφιακό Αρχείο Ι. Καποδίστρια, παραγωγή
Link: www.youtube.com
Λέξεις-κλειδιά: Καποδίστριας Ιωάννης, Λούκος Χρήστος, Καποδιστριακές σπουδές, Xρήσεις της ιστορίας