Οπτικοακουστικά τεκμήρια

Παρακολουθείστε ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν ως θέμα τη ζωή και το έργο του Ι. Καποδίστρια. Περιλαμβάνονται επίσης σχολικές παραγωγές, καθώς και συλλογή σύντομων ταινιών που πραγματοποίησε ειδικά το ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ με θέμα την πρόσληψη της μορφής και του έργου του Καποδίστρια από σύγχρονους μελετητές του έργου του.

 
 

Μια σύγχρονη ματιά στο έργο του Ι. Καποδίστρια: Ο αιγινήτης γιατρός Γιώργος Μπόγρης

Η σειρά "Μια σύγχρονη ματιά στο έργο του Ι. Καποδίστρια" αποτελεί παραγωγή του ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ. Πρόκειται για σύντομες ταινίες, στις οποίες σύγχρονοι άνθρωποι, οι οποίοι προσέγγισαν επαγγελματικά την προσωπικότητα του Καποδίστρια ή επηρεάστηκαν από την κληρονομιά του, καταθέτουν στην κάμερα την προσωπική ματιά τους για τη μορφή, το έργο και την κληρονομιά του Ιωάννη Καποδίστρια.

Στο επεισόδιο αυτό, παρουσιάζεται ο Γιώργος Μπόγρης, γιατρός, μόνιμος κάτοικος της Αίγινας και διευθυντής του πολιτιστικού περιοδικού Η Αιγιναία. Ο Γ. Μπόγρης σχολιάζει τη θέση του Καποδίστρια στη συλλογική συνείδηση των Αιγινητών και εκθέτει τι σημαίνει να ζεις στη σκιά των καποδιστριακών κτηρίων που καταρρέουν.

Είδος: Ντοκιμαντέρ
Συλλογή: Οπτικοακουστικά τεκμήρια
Χρονολόγηση: 2014
Θέση: Ψηφιακό Αρχείο Ι. Καποδίστρια
Παραγωγός/Δημιουργός: Αλέξανδρος Παπαθανασόπουλος, κινηματογραφιστής, Ψηφιακό Αρχείο Ι. Καποδίστρια, παραγωγή
Link: www.youtube.com
Λέξεις-κλειδιά: Καποδίστριας Ιωάννης, Μπόγρης Γιώργος, Καποδιστριακά κτήρια, Αίγινα