Αρχείο: Επτάνησος Πολιτεία


O κατάλογος Ασπιώτη (1987), που είναι άμεσα προσβάσιμος στο Αναγνωστήριο, έχει συνταχθεί κατά χρονολογική σειρά και κατ’ αύξοντα αριθμό κιβωτίου, με συνοπτική περιγραφή του περιεχομένου εκάστου, συχνά και των υποφακέλων, όμως στην περιγραφή δεν αναγράφονται πάντοτε τα ονόματα των προσώπων που αναφέρονται ή υπογράφουν τα κείμενα, ενώ συχνά αναγράφονται μόνον τα αξιώματά τους. Συνεπώς, σε κάποια σημεία αναγράφεται το όνομα του Καποδίστρια και σε κάποια όχι.

Επίσης, υπάρχει στα ΓΑΚ Κερκύρας το ψηφιοποιημένο Προσωπογραφικό λεξικό της Επτανήσου Πολιτείας, που περιλαμβάνει αποδελτιωμένα ονόματα προσώπων που έδρασαν την εν λόγω περίοδο και παραπέμπει σε συγκεκριμένα έγραφα. Για τον GiovaniCapodistriadiAntonio-Maria, υπάρχουν 856 εγγραφές.

 

Γλώσσα: Ιταλικά, Ελληνικά, Ρωσικά
Χρονολόγηση: 1799 – 1807
Χαρακτηρισμός:   Όγκος: 473 Φάκελοι και κιβώτια. Περιαχόμενο: Ι. Θεσπίσματα και αλληλογραφία της Γερουσίας της Επτανήσου Πολιτείας ταξινομημένο σύμφωνα με τα διάφορα τμήματα της διοίκησης (τμήμα Εσωτερικών, Εξωτερικών, Νομοθετικό, Οικονομικό) και τις υπηρεσίες που συγκροτούσαν το καθένα. ΙΙ. Βιβλία και έγγραφα της Υπηρεσίας του “Γενικού θησαυροφυλακίου Κέρκυρας” και των “Τοπικών θησαυροφυλακίων” των υπόλοιπων Ιονίων Νησιών (Βιβλίο καταχώρησης οικονομικής διαχείρισης, μισθοδοσίας και εντολών).  ΙΙΙ. Δικογραφίες που αφορούν στην Υψηλή Αστυνομία, τη Σύγκλητο και την Τοπική Κυβέρνηση Κερκύρας.   Ευρετήριο: Ι. Γενικό Ευρετήριο, αρ. 11, χφ, σ. 291, Ιταλ. Κων/νου Παλατιανού, 1834 (σε μετάφραση από τον Ν. Ασπιώτη, 1987, δκτ.) ΙΙ. Ειδικό Ευρετήριο Θεσπισμάτων της Γερουσίας, (1799-1807) κατά θέμα και αλφαβητική σειρά αρ. 13, χφ. Ελλ., σ. 395, Σπύρου Θεοτόκη, 1912-1935). ΙΙ. Ειδικό Ευρετήριο Αλληλογραφίας Γερουσίας, (1799-1807) κατά θέμα και αλφαβητική σειρά, αρ. 14, χφ. Ελλ., σ. 495, Σπύρου Θεοτόκη, (1912-1935).          
Λέξεις-κλειδιά: Επτάνησος Πολιτεία, Κέρκυρα