Αρχείο: Αρχείο Ιονίου Γερουσίας


Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον αρχείο και υποδειγματικά καταλογογραφημένο και ταξινομημένο, που περιλαμβάνει κυρίως διαταγές και ανακοινώσεις της Διοίκησης για πάρα πολλά θέματα.

Σε κάθε φάκελο υπάρχουν υποφάκελοι που ο καθένας τους αντιστοιχεί σε ένα έτος και περιλαμβάνει τα μφ που εκδόθηκαν κατά το έτος εκείνο. Περιγράφονται συνολικά 630 μφ, σε 95 σελ.

Στην περίοδο της Επτανήσου Πολιτείας, 1799-1807, κατά την οποία δραστηριοποιείται ο Ι.Κ., αναφέρονται 253 μφ.

Επιμέλεια καταλόγου, Πανταζή Σοφία – Αικατερίνη (Κέρκυρα 2008)

Το σύστημα ταξινόμησης: Το κάθε μφ. περιγράφηκε αναλυτικά σύμφωνα με το πρότυπο περιγραφής μ.φ., (δηλ. καταγράφηκαν οι πρώτες λέξεις συνήθως 7-8 της αρχής καθώς και αντίστοιχες του τέλους, καταγράφηκαν οι διαστάσεις, σημειώθηκε αν είναι μονόστηλο, δίστηλο κλπ. Οι γλώσσες, η ακριβής κατά το δυνατόν ημερομηνία, και μία μικρή περίληψη του περιεχομένου, ταξινομήθηκε με βάση τη χρονολογική του σειρά και ταυτίστηκε με το βιβλιογραφικό κατάλογο:

Θωμάς Παπαδόπουλος, Ιονική Βιβλιογραφία BibliographeIoniene 16ος - 19ος αι. τ. Α΄ Αθήνα 1998.

Η περιγραφή βασίστηκε στο Διεθνές Πρότυπο Αρχειακής Περιγραφής (ΔΙ.Π.Α.Π.)

 

 

 

 

 

Γλώσσα: Ιταλικά, Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά
Χρονολόγηση: 1799-1813
Χαρακτηρισμός: Δηλοποιήσεις – Μονόφυλλα                Όγκος Αρχείου Φάκελοι 05.       Χρονολογίες1799- 1813 Περιεχόμενο: Έντυπες Δηλοποιήσεις υπό μορφή  μονοφύλλων. Αφορούν σε θέματα διοικητικά επί Γάλλων Δημοκρατικών, Επτανήσου Πολιτείας, και Γάλλων Αυτοκρατορικών, καθώς και σε θέματα στρατιωτικά, πολιτικά, θεσμικά, δικαστικά.    

Περιεχόμενα: